Laat de technologie voor je werken

Stel je voor dat je een auto gaat aanschaffen. Je koopt de auto die je altijd graag had willen hebben met alle mogelijke opties. Dan is het toch zonde om niet van die opties gebruik te maken?

Toch zie je vaak binnen de hotellerie dat hotel managers of ondernemers een systeem aanschaffen, waarbij misschien maar 10% van de mogelijkheden gebruikt wordt.  Meestal schaffen we een systeem aan en gaan we weer over tot de orde van de dag. We vallen in oude patronen en zijn meer brandjes aan het blussen dan nieuwe dingen aan het ontdekken.

“Toch zie je vaak binnen de hotellerie dat hotel managers of ondernemer een systeem aanschaffen, waarbij misschien maar 10% van de mogelijkheden gebruikt wordt”

Hotel Reserverings systemen

Neem bijvoorbeeld het reserveringssysteem, in mijn ogen de technologische kern van de hotellerie. Waarom zouden we alleen de gasten in en uitchecken en af en toe een rapportage draaien? Kijk eens wat het allemaal echt kan en laat de technologie voor je werken. Stel prijsstrategieën in zodat je altijd de juiste prijzen aanbiedt. Koppel je PMS met een channel manager, zodat alle reserveringen met de juiste prijzen in het PMS staan. Laat de gasten voorafgaand aan het verblijf, persoonlijk informeren met praktische informatie en upgrades. Laat de housekeeping, de kamers direct schoon melden op een telefoon of tablet. Zorg ervoor dat de loyale gast al vooraf een extra kussen op de kamer heeft waar hij of zij bij een vorig verblijf om vroeg.

Kortom, haal eruit wat erin zit. Zo reduceer je de fouten, verhoog je de kwaliteit en heb je zelfs nog tijd over om te innoveren en vooruit te gaan.

Wij kijken graag met jullie mee naar de mogelijkheden.